Babaeski Ticaret Borsası Başkanlığı

Borsamızdan Haberler

15 TEMMUZ BASIN AÇIKLAMASI

15 TEMMUZ’U ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ
“GÜCÜMÜZ MİLLİ İRADE, HEDEF BÜYÜK TÜRKİYE”

Değerli Basın Mensupları,
Türkiye’nin sivil toplumunu temsil eden; Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı olan;
• Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ),
• Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK),
• Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN),
• HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ),
• Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB),
• Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK),
• Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN),
• Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak buradayız.
Bu masada oturan demokrasi sevdalısı kurumlar olarak, bu ortak açıklamayı 81 ilde aynı anda yapıyoruz.
Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz’un yıldönümüne giriyoruz.
İki hafta boyunca, farklı etkinliklerle, hazırladığımız afişlerle ülkemizin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız.
15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.
15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz.
Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi.
15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi.
O gece Fetullahçı terör örgütü, “devleti” ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı.
Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı.
Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti.

Allah’a şükürler olsun Milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu.
Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu.
Bu masadaki kuruluşlarının tamamı da, ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı.
Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık.
Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.

15 Temmuz’da Türkiye, en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir.
Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik.
Milletimiz darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan etmiştir. “Türkiye Cumhuriyeti devletini Milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez.”
Bu, dünyaya örnek olacak bir tavırdır.
Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik.
Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehit oldu.
2301 vatandaşımız gazi oldu.
Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz.
Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır.
Dünyada çok az millet bu bedeli ödeyebilir.
Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye’nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortasıdır.

Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir.
Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır.

Değerli basın mensupları,
En az 15 Temmuz kadar, darbe girişiminden sonrası da, ülkemiz açısından zorlu bir süreç oldu.
Darbe girişimi sonrası toplum büyük bir travma yaşadı.
FETÖ, yalan haberlerle yurt dışında ülkemiz aleyhine karalama kampanyaları yürüttü.
Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi.
Allah’a şükür, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların hepsini de kısa sürede atlattık.
Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık.
Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyümeyi yakaladık.
İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık.
İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık.
Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık.

Çok açık ifade ediyoruz ki, Türkiye dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıkmıştır.
Emin olun bizim son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bir daha ayağa kalkamazdı.
Ama biz dimdik ayaktayız.
Böyle bir coğrafyada, en zor koşullar altında hiç kimsenin yapamayacağını yaptık.
Ama rehavete kapılmayacağız.
Yapacak daha çok işimiz, büyük hedeflerimiz var.

15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık.
Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor.
Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı.
Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız.
Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da arttırmalı, demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek ileriye taşımalıyız.
Bütün bunlar için ortak akılla ve istişare içinde, yeni bir reform süreci başlatmalıyız.

Buradan yurt dışındaki dostlarımıza da sesleniyoruz.
Aldığı yaraları saran milletimiz, bu büyük demokrasi sınavının birinci yılında bütün dostlarını yanında görmeyi arzulamaktadır.
Dostlarımızı iftira kampanyalarına değil, gerçeklere kulak vermeye, buna göre tavır almaya davet ediyoruz.
FETÖ ile mücadelede dost ve müttefik devletlerin de desteklerini bekliyoruz.
Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur. Ancak birlikte çalışırsak daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz.

Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız.
Üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz: Türkiye’nin sivil toplumu olarak, 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız.
Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak.
Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz.
Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye.

Hepinizi saygıyla selamlıyoruz.
Yönetim Kurulu başkanı
Fahrettin ÖZÜN

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Yeni Hayata Geçen Reformlar ile İlgili Bilgilendirme Toplantısı

Babaeski Ticaret Borsası olarak , borsamız  konferans salonunda düzenlediğimiz ”Yeni hayata geçen reformlarla ilgili bilgilendirme toplantısı” na Babaeski Belediye Baskani ile birlikte Siyasi Parti Temsilcileri, Birlik, Oda, Kooperatif ve Dernek Başkanları, Banka Müdürleri, Mali Müşavir ve Serbest Muhasebeciler, Sanayici ve birçok meslek grubundan İş adamları katıldı.
Yeni hayata geçen reformlar bilgilendirme toplantısının sunumu,  Yönetim Kurulu Başkanımız Fahrettin ÖZÜN yaptı.
Özün, bilgilendirme toplantısı öncesi yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi. “Zeytin Dalı Harekâtında şehit düşen Kahraman Mehmetçiklerimizin acısı milletçe yüreğimizi dağlamaktadır. Dualarımız, vatan için canlarını ortaya koyan kahraman askerlerimizle beraberdir. Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bölücü terör örgütü bilmelidir ki; ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu tür eylemler toplumumuzu daha çok kenetlemektedir. Bu zor dönemlerde bile Anadolu Kardeşliğine olan inancımız sarsılmayacaktır. Vatanı korumak için canlarını feda eden kahraman askerlerimize şahsım adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine, milletimize başsağlığı diliyorum. Ayrıca, aynı operasyon kapsamında yaralanan askerlerimize de acil şifalar diliyorum.”

Özün, daha sonra sine vizyon eşliğinde, bugüne kadar hayatın kaybeden Babaeski Ticaret Borsa’sında Yönetici ve Üye olarak görev yapan iş adamlarının görsel sunumlarını yaparak, bir kez daha minnet ve şükranla andı.

TOBB olarak, Türkiye’yi ilk 20’ye yükseltecek eylem planını hazırladıklarını belirten Özün, yaklaşık 1 saat 45 dakika süren Yeni hayata geçen reformlar ile ilgili bilgilendirme sunumunda üyelerini yakından ilgilendiren çok önemli konulara değindi.

365 ODA ve BORSANIN ZEYTİN DALI HAREKATI AÇIKLAMASI

365 ODA-BORSA'DAN ZEYTİN DALI HAREKATINA DESTEK AÇIKLAMASI

Yönetim Kurulu Başkanımız Fahrettin Özün ' de katıldığı; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ona bağlı 365 oda ve borsa, 07 Şubat 2018 tarihinde Ankara'da yapılan istişare toplantısı sonrası yapılan ortak bir açıklama ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek verdi.​ TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu evsahipliğinde biraraya gelen oda ve borsaların Harekata ilişkin açıklaması şöyle:
“Türkiye’de iş alemini temsil eden Oda ve Borsa camiası olarak bu ortak açıklamayı yapıyoruz. Bizler ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin başlattığı Zeytin Dalı harekâtının, haklı ve meşru olduğuna inanıyor ve destekliyoruz. Bu harekâtın, ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, hem kendisi, hem de bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için olduğunu görüyoruz. Masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmamızı kimse beklemesin. Bölge, terör örgütlerinden temizlenerek, huzur, güven ve barış ortamı yeniden tesis edilmelidir. Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekâtıyla devam eden operasyonlarıyla Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermektedir. Yurtdışında muhataplarımızı ve tüm küresel iş örgütlerini de, teröre karşı ortak duruş sergileme yönünde niyetlerini açık bir şekilde göstererek, ülkemize destek vermeye davet ediyoruz. TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak milletimizin, devletimizin yanındayız. Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü, huzurunu bozma niyetinde olanların da karşısındayız. Bizler ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim. Türkiye iş dünyası olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız. Hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Allah, Mehmetçiğimizi korusun, Ordumuzu muzaffer kılsın. Yar ve yardımcımız olsun.”

Başkanımız

baskan